Udgivet i Skriv en kommentar

Forvandl en gammel europapalle til en hyggelig plantekasse!

Plantekasse ud af paller

Min drøm er snart at flytte i hus med en stor have – eller i hvert med en kæmpe terrasse. Jeg er ikke nødvendigvis den store botaniker, men jeg elsker simpelthen planter og blomster. Det er simpelthen så smukt med grønt over det hele. Lige nu bor jeg i en lejlighed med en lille terrasse, hvor man ikke må have plantekasser til at hænge udover. Jeg valgte derfor selv at lave en ud af en stor gammel palle. 

Design din egen gør-det-selv plantekasse til terrassen

Gør det selv design

Jeg har længe gerne ville gøre noget ved min terrasse, så den er mere indbydende at kigge på. Pt. står der kun et cafesæt, en gammel grill og en enkelt palme i hjørnet. Min kreativitet boomer for tiden, så det vil jeg udnytte! Mit første projekt er derfor min terrasse. Jeg vil gerne have mere grønt på terrassen, så hvorfor ikke sætte noget op, jeg rent faktisk også kan bruge til noget. Jeg elsker at bruge en masse krydderier i min madlavning, så jeg gik i gang med at lave en plantekasse, så jeg selv kan så en masse lækre krydderurter

Gør-det-selv med gamle paller er efterhånden blevet et stort hit. Hvis man følger lidt med på for eksempel Pinterest, kan man se at man kan lave alt med paller. Hvert fald det meste! Jeg er helt vildt med det look det giver, også fordi du naturligvis selv kan præge det. Alt afhængig af om du maler dem, giver det et mere antikt look eller hvad du gør ved dem. 

Og så var det bare at gå i gang med pallerne!

Plantekasse ud af paller

Jeg fik en europapalle af min far, som arbejder på et stort trælager, men de er ellers nemme at få fat i. Inden du begynder at lave selve plantekassen, er det vigtigt du bearbejder pallen. Den skal først slibes så godt som muligt. Jeg brugte en slibemaskine til de store overflader og ellers noget groft sandpapir til kanterne. Da den jo skal stå udenfor i vind og vejr, er det også vigtigt med en god gang træbehandling. Vigtigt du vælger noget til udendørs brug. 

Herefter skal du vælge hvordan din plantekasse skal se ud. Jeg valgte at male min palle med noget mørk bejdse, så træårer og knaster stadigvæk er tydelige. Det giver for mig et naturligt fedt look. 

Det sidste step er at gøre den klar til beplantning! Her skal du bruge en beskyttelsesdug til at ligge i bunden af hver lomme i pallen. Du kan købe sådan et underlag i for eksempel Jem og Fix. Mål nu op hvor meget du skal bruge til hver lomme. Jeg målte mine til cirka 40×40 cm. Brug herefter en hæftemaskine til at klipse den fast, så den danner en fin lomme. Når du har gjort det for alle 6 lommer er din plantekasse klar til brug! Nemt, ikke? 

Fyld plantekassen op med dine yndlingsplanter eller urter

Nu mangler vi bare selve planterne! Jeg ville gerne fylde min op med krydderurter, så jeg valgte at købe hele planter, i stedet for at så dem fra bunden. Det er vigtigt at placere planter smart i kasserne, så dem der vokser højst eller kræver mest sol er i toppen. 

Forskellige friske krydderurter

Min plantekasse blev fyldt op med basilikum, timian, rosmarin, persille, oregano og masser af mynte. Jeg er begyndt at bruge rigtig meget mynte, både i min madlavning, men også til min smoothies. Det giver et lækkert eksotisk twist! 

Den står nu på min terrasse og pynter helt vildt. Det er så hyggeligt med de grønne planter på terrassen. Samtidig er det super praktisk, at jeg lige kan rende ud og hente friske krydderurter på terrassen når jeg skal bruge dem i madlavningen. Jeg har også sat små tavleskilte under hver plante, og med kridt skrevet navnet på hver. Det ser bare brandgodt. Måske næste projekt skal være nogle pallemøbler til terrassen? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *