Udgivet i Skriv en kommentar

Himalaya saltstenslamper – mere end blot smukt lys?

Himalaya saltstenslampe på skrivebord

Det siges, at de unikke himalaya saltstenslamper kan og bør bruges til meget mere end blot at lyse rummene om. Lamperne er utrolig smukke og hver en sten er unik, men har de nu også alle de ekstra egenskaber der snakkes om? 

Hvad er en Himalaya saltstenslampe – og hvad kan den? 

Himalaya salt bruges til lamper

Det er faktisk helt simpelt – navnet afslører helt præcis hvad det er. Lamperne bliver lavet ud fra de lyserøde saltkrystaller, som findes i områderne omkring Himalaya. De får den lyserøde farve på grund af de mineraler der er i saltet, men ellers ligner det faktisk almindelig bordsalt. For eksempel får vi rigtig meget fra Pakistan. Det siges, at saltet fra disse områder er millioner af år gammelt. Vi bruger Himalaya salt til rigtig mange ting, som for eksempel i madlavning eller mange Wellness og Spa steder bruger det i deres behandlinger. Der går også mange teorier på, at lamper har en masse sundhedsmæssige fordele. 

For et par år siden blev det rigtig populært at eje sådan en saltstenslampe. Trenden ramte bare aldrig rigtig mig. Den anden dag passerede jeg så en lille butik, der havde en helt masse ting lavet ud af Himalaya – blandt andet en masse fine lamper. Det fede ved de sten er også, at hver en sten, hver en lampe er skåret helt unik. 

Deres udseende er altså ret spektakulært. I og med stenen har det her lyserøde look, får lyset fra lamperne et varmt nærmest orange skær. Så for mig og se, pynter de virkelig i stuen. Lyset fra lamperne er ikke så kraftigt, men giver et blødt beroligende skær. Så de er virkelig hyggelige at have stående om aftenen, når man gerne vil dæmpe belysningen. 

Jeg er også begyndt at tage dem med ud på badeværelset, når jeg laver mig en gang hjemmespa. Sammen med de levende lys giver det en virkelig beroligende atmosfære. 

Har Saltstenslamper fra Himalayas også sundhedsmæssige fordele? 

Der går rigtig mange teorier på hvad saltsten kan gøre for dit generelle velvære – både fysisk og psykisk. De mange teorier er dog ikke blevet forsket nok i til at teorierne kan bekræftes. Der er dog flere af dem jeg tror på – blandt også fordi jeg tror på, at med sådanne ting, har det ofte også rigtig meget at gøre med din psyke. Så tror du nok på det, skal det nok have sine fordele. 

Unik himalaya saltstenslampe

En af de største fordele det siges, at saltstenslamperne har er, at de producerer negative ioner. Negative ioner skulle efter sigende være med til at reducere støvpartikler og luftkvaliteten omkring os. Dermed altså have en positiv effekt for især mennesker med allergi. 

Det siges også, at på grund af at vi også optager de her negative ioner, så kan det have en indvirkning på vores humør og bekæmpe depression. Det er blandt her jeg mener, at uanset om det nu er rigtig eller ej, så tror jeg det vil hjælpe med en lampe, hvis blot man tror på det. 

Der findes mange andre teorier på, hvorfor Himalaya saltstenslamper er gode at have i hjemme. I kan læse et stort udpluk af dem her: https://www.jpost.com/promocontent/12-reasons-to-keep-a-himalayan-salt-lamp-in-every-room-of-the-house-443379

Jeg ved ikke om jeg synes de har hjulpet på mig endnu, men jeg har også kun haft dem i et par uger. Det eneste jeg måske har bemærket er, at jeg føler jeg har mere energi om morgenen. Som om jeg får en bedre søvn. Det kan der dog være så mange grunde til – jeg har trods lavet en del ændringer i mit liv det seneste stykke tid. Uanset hvad, så synes jeg virkelig de pynter i mit lille hjem! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *