Udgivet i

Yoga – til dig der søger mental og fysisk balance

Yoga time med Line Rømer

Corona krisen raser og karantænen har været ekstrem hård for mange mennesker – mig selv inklusiv. Når social samværd og en aktiv livsstil er essensen af dit liv, så er det noget af en mavepuster med sådan en lockdown. Jeg kunne mærke at jeg både mentalt og fysisk begyndte at kæmpe lidt for hårdt imod. En af mine veninder anbefalede, at jeg prøvede mig med yoga. Jeg slog det hurtigt hen – jeg er jo en bold pige med ild bagi, så hvad skulle det dog hjælpe? 

Fodbold og fitnesscentre lukkede – skal yoga have en chance?

Da Danmark lukkede ned midt i marts tænkte jeg ikke over, hvor svært det ville blive. Jeg var sikker på, at det skulle jeg nok snildt klare. Min mentale tilstand er stærk og har den altid været, så hvorfor skulle en lockdown ændre på det? Jeg synes dog hurtigt – lidt for hurtigt, at jeg mærkede mit humør dale den forkerte vej. Jeg dyrker normalt en aktiv livsstil. Fodbold dyrker jeg normalt et par gange om ugen suppleret med et par gange i fitness. Restaurantbesøg med familien, kolleger og venner er en ugentlig aktivitet. Pludselig blev alt dette revet fra mig – fra os. Det gik dog hurtigt op for mig, hvor jeg på vej hen mentalt. Det skulle der sættes en stopper for med det samme! 

Jeg prøvede yoga

Jeg var begyndt at løbe et par gange om ugen, og det hjalp allerede en hel del! Måske I også kan få lidt motivation ved at læse mit skriv “Garmin fik mig ud på løbeturen!” Det føltes dog ikke helt som nok endnu. Heldigvis så var det også stadig muligt at mødes med de nærmeste – så min bedste veninde Trine blev hidkaldt. Hun hørte på mine udfordringer og hendes eneste råd var simpelthen yoga. Dyrk noget yoga! Det havde hjulpet hende i alle henseender og hun tilbeder nu den form for udfoldelse og afslapning. Jeg var ikke overbevist, men tænkte jeg ligeså godt kunne give det en chance. Vi er jo alligevel i denne lockdown et stykke tid endnu – der er lange udsigter til både fodbold og åbning af fitnesscentrene!  

Online yoga lektioner med Line Rømer

Online yoga med Line Rømer

Jeg fandt ud af, at instruktør Line Rømer, livestreamede 60 minutter yoga lektioner hver mandag og fredag morgen. De blev endda også uploadede, så de var tilgængelige i 24 timer efterfølgende. Kæmpe plus, for det er altså ikke hver mandag og fredag morgen, jeg har mulighed for at være på! Hun lagde dem op til fri afbenyttelse, men opfordrede til at man donerede 20 kroner for hver time, da hun jo naturligvis er presset i disse tider i mangel af fysisk undervisning. Super god løsning! Du kan læse mere om hende og hendes passion på hendes side: http://lineromer.dk/ 

Jeg må hellere være ærlig. Efter den første time var jeg altså stadig ikke overbevist. Når man normalt er en boldpige, så kan yoga hurtigt føles lidt som overdreven udstræk. Det var dog alligevel tydeligt at mærke den ro, som en yogatime alligevel giver. Line Rømer er en virkelig dygtig instruktør. Et skud mere skulle det have og efter et par gange kunne jeg mærke, hvordan jeg fik en stærkere balance. Jeg kunne mærke hvordan jeg mentalt higede efter en time mere, men også hvordan jeg fysisk havde mere energi og ro til resten af min dag. Til alle jer derude, der også har en lille forestilling om, at det yoga der, ikke er noget for dig. Prøv det! Nu! Jeg er skråsikker på, at det også kan hjælpe jer til mere ro og balance i jeres liv!