Udgivet i

2 enkle naturlige hårkure du kan lave derhjemme

Piger med hårkure i håret

Jeg kan godt lide at eksperimentere lidt derhjemme og prøve mig frem med lidt DIY. Denne gang begav jeg mig ud nogle hjemmelavede hårkure til plejning af mine lange lokker. De er alle super nemme at lave og kræver kun få ingredienser.

Hjemmelavede hårkure – det bliver ikke mere naturligt! 

Det er rigtig vigtigt at give dit hår pleje. Du skal pleje det hele året rundt, men det er især også vigtigt nu hvor sommeren er over os. Vi vil helt naturligt opholde os mere udenfor og i solens stærke stråler. Der er rigtig mange forskellige hårkure på markedet fra efterhånden alle skønhedsmærker, så det kan være svært at finde ud af hvilke der passer til dig. Samtidig kan det også være svært at finde ud af hvilke produkter og brands, der indeholder for meget kemi. Som I måske ved, så har jeg tyndt og fint hår, så vil gerne passe ekstra meget på mit hår. Især efter jeg har været igennem et 6 måneders forløb med IT works og deres kosttilskud. Mit hår er endelig begyndt at være mere sundt og smukt, så det vil jeg naturligvis gerne bevare. 

I stedet for at købe mine hårkure eksperimenterede jeg lidt med at lave dem selv. På den måde er jeg 100 % sikker på, hvilke ingredienser der kommer i og alle helt naturlige. 

Der findes rigtig mange forskellige bud på kure. Det afhænger af hvad du søger og hvad dit behov er. Der findes plejende, fugtgivende, styrkende kure til tørt, fedtet, ødelagt hår og meget meget mere. Jeg har hentet lidt inspiration rundt omkring – både på via researching på nettet og fra bekendte sjæle.

Mine 2 favorithårkure til min hårtype og mit behov

Den første jeg vil fremhæve er til tørt og spaltet hår. Kuren er fugtgivende og giver dit hår glans og glød. Den er både god til at reparere, men også til at forebygge. Og så indeholder den kun 3 ingredienser du højst sandsynlig allerede har i dit køkken! 

Banan, honning og olivenolie til hårkur

Ingredienser du skal bruge er:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • 2 modne bananer

Olien tilfører fugt grundet højt indhold af fedtsyrer, honningen reducerer brud på hårstrukturen og de kalium rige bananer er med til at blødgøre dit hår og give det en lækker glans! 

Mix ingredienserne sammen i en blender, og fordel det rundt i hele dit hår. Lad det sidde i 25 minutter og skyl ud. Min anbefaling er at bruge den en gang om ugen. 

Den anden hårkur jeg gerne vil slå et slag for er en kur, der er med at til at styrke hårvæksten og give dig sundere hår. Ingredienserne til denne er ikke lige så normale i køkkenet, men alle 3 ingredienser kan købes i alle supermarkeder. 

Ingredienser du skal bruge er:

  • 2 spsk. mandelmælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hørfrø gel 

Mandelmælken er fyldt med fedtsyrer og vitaminer, der styrker håret og væksten og olien tilfører igen fugt og beskytter hårets naturlige keratin. Hørfrøene er

fyldt med Omega-3 fedtsyrer, der ernærer hårsækkene og forbedrer hårets elasticitet. 

Hørfrø kan bruges til hårkur

Denne kur kræver lidt mere. Du skal tilberede hørfrøene, så de bliver til en gel. Du kan læse en nem guide til at lave din egen gel med kun vand og hørfrø her: https://comewhatmay.dk/diy-hoerfroe-gele-alternativ-haargele/

Bland nu alle ingredienserne sammen og fordel det ud i hele håret. Den skal ikke vaskes ud, blot lade den tørre. Brug den et par gange om ugen, og du vil styrke dit hår på en nem og naturlig måde!