Udgivet i

Forkæl dig selv med en gang hjemmespa

Kvinder nyder et glas vin i hjemmespa

Nogle gange glemmer vi at forkæle os selv – men det er noget af det vigtigste du kan gøre for dig selv og dit velvære. Det behøver ikke at være det store, men noget der får dig til at slappe af både i krop og sind. Noget der får dig til at have det godt med dig selv. For mig virker det virkelig med en gang hjemmespa, så jeg vil gerne give et par råd til hvordan du nemt kan opnå det derhjemme. 

Tænk på dig selv og dit velvære – husk selvforkælelsen

Luksus hjemmespa med blomster

Jeg er kæmpe fortaler for alt hvad der har noget som helst med spa og wellness at gøre. Min hverdag er for mange utrolig hektisk og jeg har altid fart på. Det er sjældent, at jeg har tid til – eller i hvert fald tager mig tid til at slappe af og koble fra. Det er ikke noget jeg som sådan mangler i min hverdag. Jeg nyder at have travlt og nyder alt hvad jeg laver, men jeg glemmer tit lige at trække stikket og lytte til min krop og mit sind. 

Når jeg så endelig gør det, så elsker jeg tilgengæld også at forkæle mig selv. Især med en eller anden form for wellness eller bare noget der gør noget godt for mig og min krop. Under normale omstændigheder tager jeg tit med en veninde eller noget familie på en form for ophold eller tager ud for nogle lækre behandlinger. Vi tager for eksempel tit på et spa- og wellness ophold på Hotel Vejlefjord, som virkelig kan anbefales. 

Det er dog ikke altid økonomien heller rækker til at tage på ophold eller lignende, men derfor skal vi jo stadig forkæles, ikke? Jeg elsker derfor også at lave mig en gang hjemmespa med masser af selvforkælelse. Det kan gøres super nemt og billigt, så det vil jeg gerne komme med et eksempel på! 

Hjemmespa – den rette stemning gør forskellen 

Kvinde nyder en gang hjemmespa

Det første du skal huske, hvis du beslutter dig for at give dig selv en hjemmespa dag, det er at give dig selv tiden til det. Evt. lægge en hel aften af til det – eller måske en hel dag i weekenden. Det synes jeg i hvert fald er utrolig vigtigt, så du har tiden til at slappe helt og koble alle tankerne fra. Du skal bare nyde det og svæve helt væk fra hverdagen. 

Mit udgangspunkt i en hjemmespa er med badekar, som jeg er så heldig at have på mit badeværelse. Det første jeg gør er at sætte stemningen på badeværelset. Jeg tænder nogle duftlys og slukker loftlyset. I stedet sætter jeg en lille lampe med let belysning derud. Og så det vigtigste! Jeg skænker mig selv et lækkert glas vin! Sæt eventuelt også lidt beroligende musik på i baggrunden hvis du er til det. 

Meraki Sæbebomber til hjemmespa
Meraki Sæbebomber fra Kaiku

Badekarret fyldes med så varmt vand du kan holde til. Imens badekarret fyldes op plejer jeg at smøre mit hår ind i en af mine lækre hjemmelavede hårkure. Du kan finde opskrifterne på to af mine favorit hårkure her

Når badet er fyldt op plejer jeg at bruge nogle sæbebomber til mit bad. Det er lidt forskelligt hvilke jeg bruger, men jeg er blevet lidt vild med disse bomber fra Kaiku: https://www.kaiku.dk/vare/13264-meraki-saebe-bolde

De indeholder både sheabutter og olivenolie, så min hud bliver simpelthen så lækkert efter sådan et bad. Min favorit er citrongræs, men rose har også en virkelig beroligende aroma. Nyd et langt bad og få slappet helt af. Det er min simple version hjemmespa, men det giver mig virkelig meget velvære.