Udgivet i

DYI skønhedsbehandlinger til en wellnessdag derhjemme!

Wellnessdag med ansigtsmaske

Det kan være rigtig dyrt at tage afsted til diverse skønheds- eller wellnessbehandlinger og få dem lavet af professionelle folk. Jeg elsker selv at forkæle mig selv med sådanne behandlinger, men det er bare ikke hver uge min økonomi strækker så langt. Derfor skal vi dog stadig huske at forkæle os selv og vores krop, så jeg laver mine egne blandinger til wellnessdag derhjemme! 

Hjemmelavede produkter med ingredienser fra køkkenet

Scrub lavet af ingredienser fra køkkenet

Der findes rigtig mange måder til selvforkælelse, som man skal huske i sin dagligdag. En af dem der virker bedst for mig er gøre noget ved min hud og min krop. Eller sagt med andre ord – min skønhed! Jo bedre jeg har det med mig selv og min krop, så gladere og mere energi får jeg.

Desværre har jeg ikke råd til at rende på ophold hele tiden eller tage til professionelle behandlinger. Jeg satte mig derfor for, at jeg ville lave mine egne hjemmelavede produkter til mine wellnessdage! Det er også blevet et super stort hit blandt mine veninder, og vi mødes tit til wellnessdage hos hinanden. Det er simpelthen så hyggeligt – og lækkert! 

Jeg har fundet nogle lækre opskrifter på scrubs og masker, som jeg gerne vil dele med jer. 

Bodyscrub til de døde hudceller

Hjemmelavet bodyscrub med sukker

En god bodyscrub er med til at fjerne de døde hudceller fra din krop, og efterlader huden silkeblød og naturligvis ren. Der findes rigtig mange forskellige varianter af bodyscrubs og du kan altid ændre opskrifterne, så de passer bedre til dit behov. For eksempel gøre dem grovere eller tilføre en anden duft, hvis du ikke er til appelsin som jeg har tilført til min! 

Ingredienserne til min favorit er super simpel, og findes allerede i de fleste køkkener. Bland blot 2 dl rørsukker (brug almindelig sukker, hvis du gerne vil have din scrub finere), 1 dl oliven- eller mandelolie, 1 spsk. honning og 1 spsk. appelsinsaft sammen. Her kan du så erstatte appelsinen med hvad du end du ønsker af aroma for eksempel tørret lavendel eller bruge essentielle duftolier. Skrub hele kroppen godt i cirkulære bevægelser og skyl efter. 

Ingen wellnessdag uden en ansigtsmaske

Ansigtsmaske med yoghurt og honning

Og det mener jeg altså. Jeg elsker at have en ansigtsmaske på. Det hører sig bare til, når man tænker på skønhedsbehandlinger og wellness. Jeg varierer meget i hvilken jeg laver på dagen, men jeg synes dem med den bedst plejende effekt er masker med yoghurt – der er simpelthen så mange egenskaber i græsk yoghurt. Læs eventuelt mere om hvad du ellers kan bruge græsk yoghurt til her

Masken her er god til at mindske misfarvninger i ansigtet, fjerne døde hudceller og så strammer den dejligt op. Til denne skal du igen bruge simple ingredienser: 1 dl. græsk yoghurt, 3-4 dråber oliven- eller mandelolie og 1 spsk. honning. Lad den sidde i 20 minutter og skyl af i lunken vand. 

Men husk nu også dine fødder! 

Husk en god fodmaske til wellnesdag

Vi glemmer alt for tit at behandle vores fødder trods vi altså går på dem hver dag! Jeg er derfor også begyndt at lave en god fodmaske til mine fødder, så de også er sommerklare! 

Jeg har fundet en der er virkelig god til mine fødder, der efterhånden er ret kvæstede. Det kræver lidt flere ingredienser, men den virker: lige mængder af havregryn, majsmel, havsalt og olivenolie. Jeg bruger cirka en dl af hver, så har jeg en god slat. Tilføj et par spsk. aloe vera gel og et par dråber pebermynteolie. Bland det hele sammen og masser godt ind i fødderne. Lad det sidde i 10 minutter og skyl af i lunken vand. 

Der er selvfølgelig en masse andre ting du kan lave derhjemme til en god og gennemført wellnessdag, som for eksempel behandlinger til hænderne eller nogle gode hårkure. Hvis jeg virkelig har meget tid, så forkæler jeg også mig selv med en gang hjemmespa. Det synes jeg er opskriften på en succesfuld wellnessdag derhjemme!